Parallel Vienna

The VIP Lounge, previously used as the Austrian posts accountants’ office, was located in the first floor of the building. The historically charged room took us back to our project: the Viennese salon at Art Basel in 2013

 The very similar exigencies led us to set the pitch-black furniture,in a new context, where materiality and color would present themselves in deliberately stark contrast: the opulence vs. the radical! The furniture displays its most distinctive features through an unconventional mix of materials such as nappa alongside space mesh, mostly known for its deployment in sports. Surrounded by paintings of Christian Rosa and Franz Graf the furnishing objects engage in a spirited dialogue with the artworks.

Commission:Parallel Vienna

Year: 2015

Photography:Matthias Aschauer

 

Zurück